Nieuws

Crisis in Groningen: 'Het woord degradatie valt nog niet, wil je niet over praten'

Crisis in Groningen: 'Het woord degradatie valt nog niet, wil je niet over praten'

18-03-2023 10:53

Jetro Willems denkt nog niet aan degradatie bij FC Groningen. De verdediger degradeerde al eens uit de Bundesliga met Greuther Fürth en weet hoe pijnlijk dat is. 

Willems spreekt met ESPN over de crisis die bij Groningen heerst. Van degradatiezorgen is bij de verdediger nog geen sprake. "Het is helemaal niks. Dat wil je echt niet. Met name door de potentie die deze jongens hebben, dan verdien je het niet om in de tweede divisie te spelen." Willems stopte in de Bundesliga nadat Greuther Fürth degradeerde en sloot in februari aan bij Groningen. De speler was de vijf maanden daarvoor clubloos.

De verdediger bespreekt de mogelijkheid van degradatie liever niet. "Je moet er zo min mogelijk over praten, anders ga je erin geloven. Je moet uitspreken waar je in gelooft. Je kan het op alle manieren bekijken, ik heb ook gekkere dingen meegemaakt. Bij PSV geloofden we dat we landskampioen zouden worden op de laatste speeldag en dat gebeurde ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!