Zeperd voor Roma bij basisdebuut Wijnaldum: Cremonese wint eerste competitieduel

28-02-2023 20:48 Laatste update: 20:53

Cremonese heeft zijn eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De degradatiekandidaat won in eigen huis dankzij een late trefffer met 2-1 van AS Roma, waar Georginio Wijnaldum in de basis begon.

Wijnaldum verscheen na 290 dagen weer aan de aftrap van een voetbalwedstrijd. De voormalig speler van Feyenoord en PSV maakte dinsdagavond tevens zijn basisdebuut bij AS Roma tegen Cremonese. De geboren Rotterdammer brak op 14 augustus 2022 zijn scheenbeen tijdens een training, nadat hij net de overstap van Paris Saint-Germain naar Rome had gemaakt.

Met de Nederlander in de basisopstelling kwam AS Roma, dat de laatste weken in uitstekende vorm verkeerde, na zeventien minuten op achterstand. Frank Tsadjout schoot de bal op fraaie wijze langs Rui Patrício: 1-0.

Kort na rust kreeg Roma een nieuwe tegenslag te verwerken toen trainer José Mourinho naar de tribune werd gestuurd. De Portugees uitte zijn onvrede na een beslissing van de scheidsrechter, waardoor hij een rode kaart ontving. Leonardo Spinazzola liet zijn trainer vanaf de tribune genieten van een mooie goal. In minuut 71 maakte hij de gelijkmaker: 1-1.

In de slotfase van het duel ging het toch nog mis voor Roma. In minuut 83 kreeg Cremonese een strafschop. Daniel Ciofani ging achter de bal staan en schoot raak: 2-1. De thuisploeg verdedigde de voorprong met succes en stelde zodoende de eerste Serie A-overwinning van het seizoen veilig.