Real Madrid mag zich wereldkampioen noemen na doelpuntrijke finale tegen Al Hilal

11-02-2023 22:19

Real Madrid heeft zich zaterdag gekroond tot winnaar van het wereldkampioenschap voor clubs. De Madrilenen waren de baas in een doelpuntrijk duel tegen Al Hilal dat in 5-3 eindigde.

Real Madrid rekende eerder deze week al af met Al Ahly (4-1) en moest het nu opnemen tegen Al Hilal. De Koninklijke begon wervelend aan het duel: binnen twintig minuten stond het al met 2-0 voor door doelpunten van Vinícius Júnior en Federico Valverde. Toch was het de club uit Saui-Arabië die ook een duid in het zakje deed. Moussa Mareg wist Thibaut Courtois te passeren.

In de tweede helft was het Real dat weer een voorsprong van twee doelpunten nam. Karim Benzema rondde af na een geweldige assist van Vinícius. Valverde tekende vervolgens voor de 4-1, maar daarna moesten de Spanjaarden weer incasseren. Dario Vietto wist de 4-2 te maken. Diezelfde Vietto scoorde even later weer, maar daarvoor was het Vinícius die de vijfde van Real wist binnen te werken.

Na Chelsea is het nu Real Madrid dat de titel van wereldkampioen voor clubs op zijn naam mag schrijven.