De stamceldonoractie van Thijs Slegers is uiterst succesvol gebleken

Actie Slegers uiterst succesvol, ruim 5000 mensen willen stamceldonor worden

10 februari 2023 om 21:11

De oproep die PSV-perschef Thijs Slegers vorige week deed om stamceldonor te worden, is ondertussen uiterst succesvol gebleken. Slegers, die ongeneeslijk ziek is, heeft zelf een stamceltransplantatie ondergaan en onderstreepte het belang. Ruim 5000 mensen hebben daar gehoor aan gegeven.

"Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!" Dat was de boodschap die Slegers vorige week op zijn Twitterkanaal deelde. Matchis, het verantwoordelijke centrum voor stamceldonoren, wordt overspoeld met vragen van mensen die de organisatie en de werving daarvan willen helpen. "Meerdere sportclubs willen gehoor geven aan de oproep van Slegers door ook zelf te gaan werven", zo zegt Bert Elberse in het Eindhovens Dagblad.

Volgens hem is de aanwas uniek, omdat er in de sportwereld grote aandacht aan wordt besteed. "Het zijn voor het grootste deel mannen die zich inschrijven. Dat hebben we bij Matchis nog nooit eerder zo massaal gezien."

Vrijdagavond was er ook een actie bij Willem II tegen FC Dordrecht, waar Matchis tevens collecteerde. Zaterdagavond zullen de lichtborden in het Philips Stadion tijdens PSV – FC Groningen door sponsoren beschikbaar worden gesteld om aandacht te vragen voor bloed- en stamceldonatie. Maandag organiseert ESPN bovendien een vier uur durende live-uitzending.