Bruma kan spelen tegen NAC: 'Pink stond helemaal uit het lood, was uit de kom'

bruma over meespelen tegen nac breda en aardbeving in turkije
7 februari 2023 om 10:15

Jeffrey Bruma was tot voor kort speler van Kasimpasa in Turkije en reageert tegenover De Telegraaf geschrokken op de aardbeving die het land getroffen heeft. Daarnaast blikt de centrumverdediger terug op zijn debuut voor sc Heerenveen waarin hij geblesseerd uitviel.

Het nieuws kwam Bruma ter ore via Ryan Donk, voormalig ploeggenoot bij de Turkse club. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt de 25-voudig international tegen de ochtendkrant. "Zoveel slachtoffers. Je kunt het je bijna niet voorstellen."

Nog niet hele lang geleden was Bruma basisspeler bij Kasimpasa, totdat de Nederlander en drie andere spelers plotseling te horen kregen dat er geen plek meer voor hen was. "Ik heb geen idee. De club heeft er geen reden voor gegeven. Misschien speelden er financiële zaken mee. Dat gaan ze dan niet aan je uitleggen. Het is van bovenaf zo besloten. Ik kreeg te horen dat ik alleen moest gaan trainen."

Via zaakwaarnemer Jan de Visser kwam Bruma vervolgens uit bij de Friezen. "Heerenveen kam eruit rollen en ik ben er blij mee." Tegen FC Utrecht (1-0 nederlaag) debuteerde de ervaren verdediger, maar viel hij uit met een handblessure na een botsing met de reclameborden. "Mijn pink stond helemaal uit het lood. Die was uit de kom. In de kleedkamer is het verdoofd en rechtgetrokken. Het is niet ideaal maar ik ben blij dat ik erbij kan zijn tegen NAC."