Kökcü: "Het is mooi om te zien dat jongens vanaf de bank belangrijk kunnen zijn"

Kökcü baalt van 'onrustig' Feyenoord tegen PSV: 'Maar we hebben ons goed herpakt'
5 februari om 17:03

Orkun Kökcü kan net als Luuk de Jong leven met een gelijkspel, maar Feyenoord had er meer uit kunnen halen tegen PSV. De aanvoerder looft de reservespelers die vanaf de bank belangrijk waren.

"Ik denk gezien het spelbeeld hadden we wel een gelijkspel eruit moeten halen. Dat hebben we wel gedaan. Dat wel ook wel makkelijker gemaakt door de rode kaart", aldus Kökcü tegenover ESPN. "De eerste helft was wel moeizaam. We hadden balbezit maar moeite om er doorheen te spelen. We kwamen de kleedkamer binnen en wisten dat we voetballend goed voor de dag kwamen."

"We waren eerst onrustig, maar hebben ons goed herpakt", doelt Kökcü op het feit dat Feyenoord in de slotfase terugkwam van een 0-2 achterstand door twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh. "We knokken ons goed terug. Het is mooi om te zien dat jongens vanaf de bank belangrijk kunnen zijn."

Voor de wedstrijd leek Kökcü nog een twijfelgeval toen hij naar binnen moest tijdens de warming up. "Gisteren op de training had ik last met afwerken van mijn bovenbeen. Dat voelde ik in de warming-up. Je voelt dat je niet vrijuit bent. Dat probeer je in de wedstrijd van je af te zetten. De 1-0 begint bij balverlies van mij, waar ze goed counteren", steekt de Turk de hand in eigen boezem.

Ondanks het gelijkspel blijft Feyenoord koploper in de Eredivisie met 43 punten. AZ volgt op de tweede plaats met 41 punten. Ajax en PSV staan derde en vierde met veertig en 39 punten.