Opinie

'Doodzonde dat een trainer als Slot slimmigheid denkt nodig te hebben voor succes'

'Doodzonde dat een trainer als Slot slimmigheid denkt nodig te hebben voor succes'

03-02-2023 07:34
3

Arne Slot moet zich weer meer gaan richten op het voetbal in plaats van op de arbitrage, vindt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf beschuldigd de trainer van Feyenoord van het toepassen van 'slimmigheidjes' richting de arbitrage.

Afgelopen zondag speelde Feyenoord met 1-1 gelijk bij FC Twente, maar claimden het recht op een strafschop na een handsbal van Robin Pröpper. Slot noemde het voorval ‘onacceptabel’, waar hij volgens Driessen maar één doel mee heeft. De oefenmeester uit Bergentheim heeft het arbitrale team onder leiding van Danny Makkelie op scherp gezet voor het duel van aanstaande zondag in De Kuip tegen PSV.

'Hoewel het riekt naar een complottheorie: de suggestie dat Slots uithaal naar de arbitrage vooropgezet was met Feyenoord-PSV voor de boeg, klonk niet eens zo vreemd', begint Driessen in zijn column voor de ochtendkrant. De journalist spreekt van een 'slimmigheidje'. 'Misschien dat Slot dit op deze extreme manier verkondigde als zijnde zijn slimmigheidje. Slimmigheidjes zijn iets wat de spelers van Feyenoord te weinig beheersen.'

Het is iets wat Slot niet nodig heeft om succes te behalen, vindt Driessen. 'Doodzonde dat een toptrainer als Slot, een voorbeeldfiguur in veel gevallen, zoiets als zogenaamde slimmigheidjes denkt nodig te hebben voor succes. Zeker als je ziet hoe geweldig hij zijn elftallen laat voetballen en resultaten boekt. Maar als het in Feyenoords voordeel is, dan is er volgens Slot veel meer gerechtvaardigd om te winnen onder het mom van slimmigheid', besluit hij.