Nederlandse enclave Toulouse uitgebreid: Hamulic knokt zich omhoog tot de Ligue 1

Nederlandse enclave Toulouse uitgebreid: Hamulic knokt zich omhoog tot de Ligue 1

24 januari 2023 om 18:53

Saïd Hamulic maakt de overstap naar Toulouse FC. De Nederlands-Bosnische speler voegt zich bij de Nederlandse enclave van de Ligue 1-club.

Hamulic maakt de overstap van het Poolse Stal Mielec en met de transfer is een bedrag van naar verluidt twee miljoen euro gemoeid. De aanvaller scoorde dit seizoen al negen keer in de Poolse competitie en was met die productie gedeeltelijk topscorer in de Ekstraklasa.

Bij Toulouse komt Hamulic Branco van den Boomen, Stijn Spieringhs, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal tegen. De transfer van de aanvaller is opmerkelijk te nomen. Hamulic moest in 2018 vertrekken uit de jeugd van Go Ahead Eagles en kwam terecht bij Quick Boys. Daar dwong hij een transfer naar het Litouwse Dainava af, waarna hij bij Stal Mielec terecht kwam.

"Ik ben heel blij met mijn overstap naar Toulouse", reageert Hamulic op zijn transfer naar Frankrijk. "Het is een grote uitdaging voor me, maar daar houd ik van. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten en de technische staf te leren kennen en samen wedstrijden te winnen. Ik heb dit seizoen veel wedstrijden van Toulouse gezien. De ploeg speelt goed voetbal en daarom wilde ik hierheen komen. Ik zie ernaar uit om in dit stadion te spelen en de supporters te leren kennen."