Transfernieuws

'Polen gaat voor verrassing en richt pijlen op voormalig bondscoach Portugal'

'Polen gaat voor verrassing en richt pijlen op voormalig bondscoach Portugal'

23-01-2023 15:16

Polen staat op het punt om Fernando Santos aan te stellen als nieuwe bondscoach. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano op Twitter.

Er ligt een langdurig contract klaar voor de ervaren oefenmeester. Slechts de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken voordat de samenwerking definitief bezegeld wordt. Op het afgelopen WK strandde Polen in de achtste finale tegen de latere finalist Frankrijk. Santos reikte met Portugal tot de kwartfinale tegen WK-sensatie Marokko.

Santos (68) zwaaide sinds 2014 de scepter als eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Portugal. In dienst van de Zuid-Europeanen was de keuzeheer extreem succesvol. Nadat in 2016 beslag gelegd werd op de EK-titel na verlenging tegen Frankrijk, werd in 2019 de Nations League ten koste van Nederland gewonnen. Niet eerder legde het land beslag op eremetaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!