Transfernieuws

Sparta huurt twintigjarige Noor en kan spitsenvacature nu definitief wegstrepen

Sparta huurt twintigjarige Noor en kan spitsenvacature nu definitief wegstrepen

16-01-2023 14:36 Laatste update: 14:39
1

Sparta Rotterdam heeft met Elias Hoff Melkersen een nieuwe spits in de gelederen. De 20-jarige Noor komt op huurbasis over van het Schotse Hibernian.

Met Melkersen heeft Maurice Steijn zijn gewenste aanvaller binnen. De Sparta-trainer zag Mario Engels vertrekken en heeft daarom nog altijd een vacature open staan in zijn selectie. De Noor heeft die vacature inmiddels ingelost. De Rotterdammers huren de spits en hebben ook een koopoptie bedongen.

Melkersen kan niet wachten om zich in het rood-witte shirt te gaan begeven. De aanmoedigende woorden van landgenoot Joshua Kitolano droegen bij aan zijn komst naar Nederland. "Joshua vertelde dat Sparta een goede plek is voor jonge spelers. Sparta staat er goed op voor dit seizoen en ik hoop dat ik eraan kan bijdragen dat we goede resultaten blijven halen", klinkt het op de clubsite.

Lang ging het tussen Melkersen en een andere spits: Nicolai Jorgensen. De voormalig Feyenoorder stond op de radar op Spangen, maar hij bleek te duur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!