Nieuws

Melbourne Victory betaalt hoogste boete ooit na rellen en vreest voor puntenaftrek

Melbourne Victory betaalt hoogste boete ooit na rellen en vreest voor puntenaftrek

10-01-2023 09:39

In Australië is het duel tussen Melbourne Victory en Melbourne City volledig uit de hand gelopen en dat komt eerstgenoemde duur te staan. De Australische club krijgt een boete van omgerekend 350.000 euro opgelegd en riskeert bovendien een mindering van tien punten. 

In de Melbourne derby ging het volledig mis nadat supporters door het lint gingen. Doelman Tom Glover kreeg een emmer met zand op zijn hoofd en viel uit met een hersenschudding. Cameramannen en andere stafleden, waaronder de scheidsrechter, werden ook belaagd. De Australische bond heeft zeventien stadionverboden uitgedeeld en stelt Victory aansprakelijk voor de chaos.

De wedstrijd zal in april worden uitgespeeld. City zal met een 1-0 voorsprong aan het duel beginnen, de stand wanneer de wedstrijd aanvankelijk werd stilgelegd. Het verschil tussen de twee clubs op de ranglijst is groot: City is koploper met 25 punten, Victory staat voorlaatste met tien punten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!