AZ verrast op transfermarkt: Australische WK-doelman Ryan tekent in Alkmaar

AZ versterkt zich met Australische WK-doelman Ryan
9 januari 2023 om 22:03
Laatste update: 9 januari 2023 om 22:20

AZ heeft zich versterkt met doelman Mathew Ryan. De Australische WK-doelman komt over van FC Kopenhagen en heeft een contract tot juni 2024 getekend in Alkmaar.

Ryan kan niet wachten om aan de slag te gaan bij AZ. "Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen", aldus de dertigjarige Australiër op de clubsite van AZ.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is ook ontzettend blij met de komst van de ervaren Ryan. "Hij heeft op verschillende niveaus laten zien dat hij goed is en was vanaf het begin onze topkandidaat. We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij. Alles past wat dat betreft in het plaatje."

De 79-voudig international van de Socceroos speelt al bijna tien jaar in Europa. Club Brugge, Valencia, KRC Genk, Brighton & Hove Albion, Arsenal, Real Sociedad en FC Kopenhagen waren de vorige Europese werkgevers van Ryan.