FC Volendam huurt talentvolle middenvelder (19) van Olympique Lyon

FC Volendam huurt Lyon-middenvelder
2 januari 2023 om 14:12
Laatste update: 2 januari 2023 om 14:17

FC Volendam heeft maandagmiddag de huurovereenkomst van Florent Sanchez da Silva bevestigd. De negentienjarige middenvelder komt over van Olympique Lyonnais en geldt als een aanstaand talent.

Volendam meldt de komst van Sanchez da Silva via de officiële kanalen. De middenvelder wordt bestempeld als een 'technisch zeer vaardige' speler die het seizoen gaat afmaken in het vissersdorp. Van een optie tot koop is geen sprake.

"Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau", laat Sanchez, die al in de Ligue 1 debuteerde, weten op de clubsite. "FC Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen. Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de Eredivisie. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn eerste wedstrijd met FC Volendam te spelen!"

Technisch directeur Jasper van Leeuwen kijkt uit naar de komst van de middenvelder. "Wij waren op zoek naar een extra middenvelder en hebben daarvoor verschillende types en opties bekeken en afgewogen. We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen. Dat is iets waar het ons in de eerste seizoenshelft te vaak aan heeft ontbroken."