Mbappé schiet PSG in slotfase langs Strasbourg na oliedomme rode kaart Neymar

28-12-2022 23:00

PSG is tegen Strasbourg door het oog van de naald gekropen. In de absolute slotfase kregen de tien man van de Franse topclub bij een 1-1 stand een penalty. Dat buitenkansje werd benut door Kylian Mbappé.

Paris Saint-Germain kwam al vrij vroeg op voorsprong tegen Strasbourg. In de veertiende minuut werkte aanvoerder Marquinhos de bal in het doel na een vrije trap van Neymar vanaf de zijkant. Krap een kwartier later kreeg Strasbourg de kans op de gelijkmaker via Kévin Gameiro, maar de aanvaller stuitte op Gianluigi Donnarumma. PSG ging daardoor met een 0-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft ging het compleet mis voor PSG. Marquinhos zorgde er met een eigen doelpunt voor dat zijn openingstreffer niets meer waard was voor de Franse topclub. Nadat Strasbourg op gelijke hoogte was gekomen werd het nog erger voor PSG. Neymar kreeg binnen twee minuten twee gele kaarten. De tweede prent ontving de Braziliaan voor een schwalbe.

Het leek uit te lopen op een gelijkspel, totdat Mbappé in de absolute slotfase werd neergehaald in het strafschopgebied. De spits benutte het buitenkansje zelf, waardoor PSG er alsnog met de overwinning vandoor ging.