Arsenal-ster Zinchenko vol vertrouwen: 'We hebben dit gevoel van saamhorigheid'

Oleksandr Zinchenko kijkt uit naar de tweede seizoenshelft
26 december 2022 om 09:31

Oleksandr Zinchenko kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. De speler van Arsenal zag zijn teamgenoot Gabriel Jesus op het WK in Qatar geblesseerd uitvallen, maar de Oekraïner heeft vertrouwen in vervanger Eddie Nketiah.

"Hij is een van de leiders in ons team. Hij is een echte strijder", aldus Zinchenko op de clubwebsite over de geblesseerde Jesus. "Ik twijfel er niet aan dat hij veel sterker terug zal komen dan voorheen, hem persoonlijk en zijn karakter kennend. We moeten als team bij elkaar blijven."

De 23-jarige Nketiah zal Jesus de komende tijd vervangen in de punt van de aanval. "Ik twijfel er niet aan dat Nketiah zijn werk geweldig gaat doen en iedereen vertrouwt hem. We hebben zo'n geweldige groep mensen. We hebben dit gevoel van saamhorigheid."

Zinchenko voelt zich erg thuis bij Arsenal. "Ik probeer gewoon mijn werk zo goed mogelijk te doen. Op het veld geef ik me honderd procent. De fans hebben me zo hartelijk ontvangen bij deze club. Ik kan niet dankbaar genoeg zijn voor alles wat ze hebben gedaan en de steun die ik van hen heb gekregen."