Transfernieuws

Update: 'Newcastle werkt niet aan komst Memphis, speler legt focus bij Barcelona'

Update: 'Newcastle werkt niet aan komst Memphis, speler legt focus bij Barcelona'

24-12-2022 19:21 Laatste update: 19:20

Newcastle United zou twintig miljoen euro over hebben voor Memphis Depay, meldt Mundo Deportivo. Naar verluidt zal de Engelse club met dat lucratieve aanbod FC Barcelona wel weten te overtuigen, maar wat betreft de speler zelf lijkt het een lastiger verhaal te worden.

Of het bod inclusief of exclusief bonussen is, is niet duidelijk. Volgens het Spaanse medium staat Barcelona welwillend tegenover een transfer van Memphis. De Oranje-vedette geldt als een speler met een aflopend contract en ook de financieel benauwde situatie van de club speelt een rol. Met het geld dat vrij komt door een verkoop van de aanvaller wordt er financiële ruimte gecreëerd en kunnen er eventueel weer nieuwe spelers gehaald worden.

Waar Barça wel mee wil werken, gooit Memphis zijn kont in de krib. Volgens MD wil de voormalig speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon het seizoen afmaken in Spanje. Memphis zou zo een beter contract kunnen krijgen, omdat de club die hem in de zomer over zou willen nemen dan geen transfersom hoeft te betalen.

Update: Newcastle United is niet bezig met de komst van Memphis Depay, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De doorgaans goed geïnformeerde Italiaan stelt dat geen van de partijen met elkaar bezig zijn voor een mogelijke transfer. Memphis wil zich na de winterstop weer volledig focussen op zijn prestaties bij FC Barcelona, klinkt het.