Benzema stopt als international

Benzema kondigt afscheid als international aan na verloren WK-finale

19 december 2022 om 15:35
Laatste update: 19 december 2022 om 15:44

Karim Benzema heeft maandag zijn afscheid als Frans international aangekondigd. De Real Madrid-aanvoerder en regerend Ballon d'Or-winnaar kondigt zijn besluit een dag na de verloren WK-finale tegen Argentinië aan.

Via Twitter maakt Benzema bekend niet langer beschikbaar te zijn voor Les Bleus. 'Ik heb de moeite genomen en de fouten gemaakt die nodig waren om te zijn waar ik nu ben en daar ben ik trots op! Ik heb mijn verhaal geschreven en dit verhaal loopt ten einde', schrijft de topspits in een Tweet. 

De maandag 35 jaar geworden Benzema wilde met deelname aan het WK in Qatar de kroon op zijn indrukwekkende loopbaan zetten, maar door een blessure kwam het niet zover. Franse media wisten eerder te berichtend dat de vedette niet blij was met de manier waarop Didier Deschamps met zijn afwezigheid omging. Ondanks een uitnodiging om de finale te bezoeken in het bijzijn van president Emmanuel Macron besloot Benzema geen acte de présence te geven.

Benzema leek lange tijd af te stevenen op een plek in de WK-selectie, maar een blessure goeide roet in het eten voor de Wereldvoetballer van het Jaar. Benzema maakte in 2007 zijn debuut voor Frankrijk en speelde in totaal 97 interlands voor de nationale ploeg. Daarin wist hij 37 keer wist te scoren. Dat hadden veel meer wedstrijden kunnen zijn, ware het niet dat de de aanvaller voor zes jaar ontbrak bij de nationale ploeg. Dat had alles te maken met een afpersingszaak waarin hij verwikkeld was met Mathieu Valbuena.