Exclusive

VN Man of the Match: Livaković pakt wéér heldenrol en knikkert Brazilië uit WK

VN Man of the Match: Livaković pakt wéér heldenrol en knikkert Brazilië uit WK

09-12-2022 19:04 Laatste update: 19:06
1

Kroatië heeft vrijdag het onmogelijke gepresteerd door titelfavoriet Brazilië uit te schakelen en is op het conto te schrijven van maar één man: Dominik Livakovic. De 27-jarige doelman hield zijn land tijdens de wedstrijd op de been en pakte wéér een strafschop.

Brazilië en Kroatië stonden vrijdag tegenover elkaar in de kwartfinale van het toernooi, nadat ze respectievelijk Zuid-Korea en Japan hadden uitgeschakeld. De Goddelijke Kanaries hadden de grootste kansen, maar Livakovic wist zijn ploeg uit de brand te helpen met elf reddingen.

Tijdens de strafschoppenserie die na de verlenging volgde, was het wederom de Kroatische doelman die gelijk belangrijk was. Hij pakte een strafschop van Rodrygo, die nu weet hoe het is om de schlemiel van de avond te worden. Toen Marquinhos de beslissende strafschop op de paal schoot, was het helemaal klaar voor de Brazilianen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!