De geschiedenis herhaalt zich: Uruguay met Suárez in de basis tegen Ghana

2 december 2022 om 14:52

Luis Suárez staat 'gewoon' in de basis bij Uruguay in het beladen duel met Ghana. De twee landen vechten in een rechtstreeks duel uit wie zich voor de knock-out fase plaatst van het WK in Qatar.

De basisplaats voor Suárez is in meerdere opzichten opmerkelijk te noemen. De Uruguayaan startte de afgelopen wedstrijd tegen Portugal niet omdat Edison Cavani de voorkeur kreeg, maar bondscoach Diego Alonso daar nu weer van af. De spits van CD Nacional start nu samen met Darwin Nuñéz.

Het andere opmerkelijke verhaal achter de basisplaats van Suárez is de handsbal die hij op het WK in 2010 maakte tegen Ghana. De voormalig Ajax-aanvaller tikte de bal met zijn handen uit het doel, waardoor het Afrikaanse land geen goal kreeg, maar een strafschop moest nemen. Asamoah Gyan liet die mogelijkheid onbenut waarna Uruguay na strafschoppen doorging. In Ghana hebben ze het Suárez tot op de dag van vandaag nog niet vergeven. Ook de spits zelf besloot afgelopen week om zijn excuses niet aan te bieden. 

In de goal is er opnieuw plaats voor oud AZ-doelman Sergio Rochet. Op het middenveld vinden we smaakmakers Federico Valverde en Rodrigo Bentancur terug.

Opstelling van Uruguay: Rochet; Varela, Giménez, Coates, Olivera; Pellistri, Valverde, Bentancur, Arrascaeta; Suárez, Nuñéz.