Nieuws

Twitter over OneLove-band: 'Voetballen in een sharialand is niet verstandig'

Twitter over OneLove-band: 'Voetballen in een sharialand is niet verstandig'

21-11-2022 11:24 Laatste update: 11:26

Op Twitter wordt met verbazing gereageerd op het FIFA-besluit om het dragen van de OneLove-aanvoerdersband te bestraffen. Als een speler op het WK met de regenboogband om zijn arm het veld betreedt, krijgt hij direct een gele kaart gepresenteerd.

Wegens de plannen van de FIFA besloot de KNVB 'met pijn in het hart' te besluiten Virgil van Dijk zonder OneLove-band naar de aftrap tegen Senegal te sturen.Diverse prominenten spreken zich uit via Twitter. 'Na de vreselijke speech van FIFA-baas Infantino afgelopen weekend, komt de ware aard van de FIFA' weer naar boven', schrijft Barbara Barend op het platform.

Voor de ervaren journalist Jurriaan van Wessem komt het FIFA-besluit amper als een verrassing. 'Voetballen in een sharialand is nu eenmaal niet verstandig omdat zo'n land niks met de moderne waarden van sport te maken heeft.'

Willem Vissers van De Volkskrant sneert naar de KNVB, die FIFA-preses Gianni Infantino 'gewoon' lijkt te gaan steunen voor een nieuwe ambtstermijn. 'Stemmen op Infantino volgend jaar; misschien nog even overwegen', schrijft de journalist cynisch.