Jahanbakhsh: 'Als ik geen voetballer zou zijn, had ik een ander antwoord gegeven'

18 november 2022 om 07:02

Alireza Jahanbakhsh wil zich gedurende het WK niet al te veel bezig houden met de huidige problemen in zijn vaderland. De Feyenoord-aanvaller focust zich volledig op de eerste groepswedstrijd tegen Engeland.

Een deel van de Iraanse bevolking kwam in opstand na de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw. Ze was gearresteerd voor het overtreden van de strenge kledingvoorschriften in Iran. Sinds de aankondiging van de dood van Amini is het erg onrustig in Iran. Hierbij zijn minstens 41 burgers om het leven gekomen. Meer dan 1200 mensen werden opgepakt bij de demonstraties.

Jahanbakhsh liet onlangs in een bericht op Instagram weten dat de huidige situatie in zijn vaderland veel met hem deed. Desondanks probeert hij zijn focus even te verleggen. "We zijn hier met een taak en dat is voetballen", vertelt de Feyenoorder op een persconferentie. "Ik zou een ander antwoord geven op vragen waarom ik hier ben, als ik geen voetballer zou zijn. Ik weet zeker dat iedereen in de selectie de droom heeft gehad om op dit toneel te mogen spelen."

Engelse media vroegen of Jahanbakhsh wel zou juichen als Iran scoort op het WK in Qatar. "Dat is voor elke speler persoonlijk. Natuurlijk praten we hier binnen de groep over, maar we maken hier geen groot item van."