Nieuws

Bondscoach Argentinië houdt hoop: 'Hopelijk wordt het niet Messi's laatste WK'

Bondscoach Argentinië houdt hoop: 'Hopelijk wordt het niet Messi's laatste WK'

09-11-2022 19:24
1

Ondanks dat Lionel Messi al meerdere malen heeft aangegeven in Qatar voor het laatst op een WK te zullen verschijnen, blijft bondscoach Lionel Scaloni hoop houden. Tegen CNN Radio zei de Argentijn dat hij er vanuit gaat dat de wereldster er ook in 2026 bij zal zijn.

"Hij is dolgelukkig op het veld en maakt veel mensen blij. De voetbalwereld vraagt om Lionel. Hopelijk wordt het niet zijn laatste WK", aldus Scaloni, die met Argentinië de aankomende maand één van de topfavorieten is voor de eindzege.

Uiteraard twijfelt niemand over de kwaliteiten van de 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain, maar zijn leeftijd en fitheid beginnen zo langzamerhand toch hun rol te spelen. Messi zal dan ook de 40 naderen wanneer het WK in Mexico, Canada en de Verenigde Staten plaatsvindt. "Als we voor hem zorgen en hem brengen zoals we hem moeten brengen, dan kunnen er zeker veel meer wedstrijden van hem komen", besluit de bondscoach.

Argentinië begint het WK op 22 november tegen Saoedi-Arabië. Vier dagen later wacht de clash met Mexico. Op 30 november worden de laatste poulewedstrijden afgewerkt in groep C. Messi en co spelen dan tegen Polen.