"De KNVB meet op deze manier met twee maten, dat is moeilijk uit te leggen"

6 november 2022 om 12:46

Marcel Brands is niet onder de indruk van de straf die PSV heeft gekregen voor het duel met Ajax. De Eindhovense ploeg mag wegens ongeregeldheden tijdens een eerdere confrontatie geen uitpubliek meenemen en volgens de algemeen directeur meet de voetbalbond met twee maten. 

Ajax en PSV troffen elkaar dit seizoen al in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV won die strijd, maar tijdens het duel waren antisemitsiche spreekkoren te horen uit het kamp van de bezoekers. Een rapporteur van de KNVB greep in en meldde de ongeregeldheden, die PSV op een straf kwam te staan. Brands is niet te spreken over de gang van zaken. "Ik vind dat als je zo'n besluit neemt, je met twee maten meet. Dat heb ik ook aangegeven bij de KNVB. Er werd in dat duel om de Johan Cruijff Schaal van twee kanten gezongen", zegt de algemeen directeur bij ESPN. 

Volgens Brands moeten óf beide partijen een straf krijgen, óf geen van beide. "Wij irriteren ons daar aan. Ga achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust… Dat gebeurde niet van twee kanten. Je krijgt dan een rapport van de KNVB waarin het per minuut wordt weergegeven. Dan krijgt PSV deze straf en een boete. Aan de andere kant nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters. Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me er niet om dat Ajax gestraft wordt, maar hoe kan ik uitleggen aan de achterban dat er met twee maten gemeten wordt?", besluit Brands.