Nieuws

Van Nistelrooij optimistisch naar Ajax: 'Eerder in topwedstrijden al goed gedaan'

Van Nistelrooij optimistisch naar Ajax: 'Eerder in topwedstrijden al goed gedaan'

04-11-2022 17:14 Laatste update: 17:24
1

Heel voetbalminnend Nederland kijkt uit naar dé wedstrijd van het weekend: de topper tussen Ajax en PSV. Ook dit jaar een wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. Grote belangen staan er op het spel, zo weet ook PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. Hij sprak op de persconferentie.

De Eindhovenaren kwamen net terug uit Noorwegen. Bodø/Glimt werd met 2-1 verslagen, waardoor PSV poule A van de Europa League als tweede afsloot. En dus kan de focus op de eerstvolgende wedstrijd: het treffen met de aartsrivalen uit Amsterdam.

Beide ploegen stonden dit seizoen al eens eerder tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. PSV won de Johan Cruijff Schaal door met maar liefst 3-5 te winnen. "Dat is wel heel ver terug", aldus Van Nistelrooij. "Natuurlijk neem je het mee, maar ook weer niet heel veel. Ik denk dat je de afgelopen periode meeneemt. De wedstrijden die we gespeeld hebben en de vorm die we hebben laten zien. Het is nu gewoon een wedstrijd op zich."

"Het is duidelijk hoe de wedstrijd leeft. Het is een topwedstrijd, in het rijtje van Arsenal, Feyenoord en AS Monaco. In die wedstrijden hebben we het dit seizoen goed gedaan. Maar zondag beginnen we weer opnieuw. Dan weten we wat we moeten doen in de Arena."

Joey Veerman viel donderdag in de eerste helft al uit. "Maar dat valt mee", zegt de coach geruststellend. "Bij de andere spelers zijn er fysiek verder ook geen problemen, lijkt het nu." Ibrahim Sangaré, Jarrad Branthwaite, Marco van Ginkel en Mauro Júnior sluiten volgens PSV-watcher Rik Elfrink weer aan bij de selectie. Voor Phillip Max lijkt dat ook te gelden, als het allemaal meezit.

PSV staat tweede, met één punt minder dan Ajax, dat op zijn beurt weer een wedstrijd minder heeft gespeeld. Mocht er worden verloren, dan is het gat dus zeven verliespunten. "Elke drie punten zijn belangrijk. Dit is tegen een directe concurrent, dé topwedstrijd. We hebben er heel veel zin in. We gaan ons maximaal voorbereiden om daar maximaal te presteren. We hebben een goed team om dat te kunnen doen", sloot Van Nistelrooij af.