Nieuws

Memphis bijt van zich af op Twitter: 'Twijfel nooit aan mijn professionalisme'

Memphis bijt van zich af op Twitter: 'Twijfel nooit aan mijn professionalisme'

04-11-2022 08:54 Laatste update: 09:36
1

De afgelopen dagen ontstonden de meest wilde cowboyverhalen over de hamstringblessure van Memphis Depay. De Oranje-vedette zou ‘opzettelijk’ langer doen over zijn herstel, maar daar is volgens hem zelf niets van waar.

Memphis zit sinds de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen langs de kant wegens hamstringklachten. De aanvaller had naar de verwachting die aan het begin werd geschetst al fit moeten zijn om wedstrijden te spelen voor FC Barcelona, maar dat is nog altijd niet het geval.

In verschillende media werd daarom gespeculeerd over zijn langer durende herstel. Bij het programma Rondo op Ziggo Sport opperde Dick Advocaat dat Memphis 'niet aan Barcelona, maar aan Oranje denkt' en in de Spaanse media werd hij er ook van beticht opzettelijk langer te doen over zijn herstel.

Daar is volgens de oud speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon niets van waar, communiceert hij via Twitter. ‘Ik hoor geruchten die niet getuigen van respect. Ik zou opzettelijk het herstel van mijn blessure afremmen. De media delen dingen zonder dat ze echt weten wat de feiten zijn, wat resulteert in negatieve energie rondom mijn persoon. Breng nooit mijn professionalisme in diskrediet!’, klinkt het.

De tijd begint wel te dringen voor Memphis. Met nog twee clubwedstrijden voor de boeg, staat het WK al voor de deur. Op 21 november vangt het Nederlands elftal aan tegen Senegal.