Deze tegenstanders kan Ajax treffen in de tussenronde van de Europa League

7 november 2022 om 09:30
Laatste update: 7 november 2022 om 09:23

De Champions League-groepsfase is voltooid. We weten welke clubs er gaan overwinteren in de Champions League, maar ook welke ploegen zich moeten opmaken voor de tussenronde van de Europa League. Aangezien Ajax op plek drie geëindigd is in de groepsfase van het miljardenbal, hebben wij in kaart gebracht welke tegenstanders de Eindhovenaren kunnen treffen in de tussenronde van de Europa League.

Ajax heeft Schotland de laatste groepswedstrijd tegen Rangers FC met 1-3 gewonnen, maar dit bleek desondanks niet genoeg te zijn voor Europese overwintering in de Champions League. De groepswedstrijden tegen Liverpool en Napoli gingen alle vier verloren, waardoor de ploeg van Alfred Schreuder genoegen moest nemen met plek drie. Dat betekent dat de Amsterdammers veroordeeld zijn tot de tussenronde van de Europa League. 

In deze tussenronde nemen de nummers twee uit de Europa League het op tegen de nummers drie uit de Champions League. Ajax kan PSV niet loten, omdat de Amsterdammers uit hetzelfde land komen. Wel kan Ajax de volgende ploegen treffen: Manchester United (Engeland), FC Midtjylland (Denemarken), FC Nantes (Frankrijk), AS Monaco (Frankrijk), Stade Rennais (Frankrijk), AS Roma (Italië) of Union Berlin (Duitsland).

De loting voor de tussenronde van de Europa League is maandagmiddag vanaf 13.00 uur.