Nieuws

Atlético Madrid is uitgevoetbald in Europa na nederlaag tegen FC Porto

Atlético Madrid is uitgevoetbald in Europa na nederlaag tegen FC Porto

01-11-2022 21:02

Atlético Madrid is dit seizoen uitgevoetbald in Europa. Op bezoek bij FC Porto werd er met 2-1 verloren en dus eindigen de Rojiblancos op de vierde plek in de poule. Bayer Leverkusen speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Club Brugge en kan zich opmaken voor de Europa League. 

FC Porto - Atlético Madrid 2-1

Atlético moest resultaat boeken om ook na de winter actief te zijn op een Europees podium. FC Porto begon echter veel sterker aan de wedstrijd en kwam na vijf minuten spelen al op voorsprong via Mehdi Taremi: 1-0. Nog binnen het half uur werd de score verdubbeld door Stephen Eustaquio en dat bracht Atlético in grote problemen. De Spaanse grootmacht kwam niet aan voetballen toe in Portugal en stevende af op Europese uitschakeling. In de laatste minuut werd het door een eigen goal van Iván Marcano nog 2-1, maar verder dan dat kwam de ploeg van Diego Simeone niet meer.

Bayer Leverkusen - Club Brugge 0-0

Bayer Leverkusen begon sterk aan de wedstrijd en werd via Jeremie Frimpong voor het eerst gevaarlijk. De Nederlander trof echter het zijnet. Na die kans werd ook Club Brugge wat dreigender, maar de regerend Belgisch landskampioen wist in Duitsland niet tot scoren te komen. In het tweede bedrijf leken beide ploegen het wel mooi te vinden en dus eindigde het duel in 0-0, waardoor Leverkusen doorgaat naar de Europa League.