Nieuws

Arteta blikt vooruit op PSV: 'Daarom heel belangrijk om eerste te worden in groep'

Arteta blikt vooruit op PSV: 'Daarom heel belangrijk om eerste te worden in groep'

27-10-2022 12:29 Laatste update: 12:32
1

Mikel Arteta is met Arsenal al zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League. Desalniettemin zegt de Spaanse manager het treffen met PSV uiterst serieus te nemen.

Donderdag komen The Gunners om 18.45 uur op bezoek in het Philips Stadion. Met een punt wordt de groepswinst veiliggesteld. "Deze competitie wordt steeds moeilijker", zegt Arteta op de clubsite. "Het ziet ernaar uit dat de volgende ronde extreem competitief zal zijn. Daarom is het zo belangrijk om als eerste in de groep te eindigen en nog twee wedstrijden te vermijden."

De winnaars van de Europa League-groepen slaan de tussenronde over. Daarin nemen de nummers drie uit de Champions League het op tegen de nummers twee uit het toernooi waar momenteel Feyenoord en PSV in actief zijn.

Zijn Nederlandse assistent Albert Stuivenberg keert donderdag zodoende terug op vertrouwde bodem. "Hij is erg belangrijk", vervolgt Arteta. "Hij is iemand die ik al heel lang ken en hij is heel belangrijk in alles wat we doen. Hij heeft enorme ervaring op internationaal niveau, op academieniveau en op clubniveau, dus hij voegt veel waarde toe voor het team."