Transfernieuws

Transfervrije Thomas (27) duikt op bij PEC: 'Hier mooiste dag uit loopbaan gekend'

Transfervrije Thomas (27) duikt op bij PEC: 'Hier mooiste dag uit loopbaan gekend'

26-10-2022 15:40

Ryan Thomas is na een vierjarig avontuur bij PSV terug bij PEC Zwolle. De Blauwvingers hebben de komst van de transfervrije Nieuw-Zeelander via de officiële kanalen bevestigd.

Na vijf seizoenen in de hoofdmacht van PEC te hebben gespeeld, verdiende Thomas in 2018 een droomtransfer naar de Eindhovenaren. Mede door blessureleed wist de international in Brabant nooit uit te groeien tot onbetwiste waarde. Na afloop van vorig seizoen was hij transfervrij en nu keert hij dus terug in Overijssel. "Bij PEC Zwolle heb ik de mooiste dag uit mijn voetballoopbaan beleefd, maar niet alleen dat", reageert Thomas via de clubsite op zijn transfer.

De spelverdeler (27) heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. "Aan deze club heb ik veel te danken. Zij gaven mij bijna tien jaar geleden de kans om in Europa profvoetbal te spelen. Zwolle voelt voor mij en mijn gezin dan ook als thuis. Na ook een hele mooie periode in Eindhoven met ups en downs voel ik me sterker dan ooit en heb ik heel veel zin om weer te voetballen."

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is dolgelukkig met de terugkeer van Thomas. "Met zijn 27 jaar liggen er bovendien nog veel mooie voetbaljaren in het verschiet. Ryan heeft in Eindhoven een lange revalidatie achter de rug en traint inmiddels alweer op het veld. Ik heb goede hoop dat hij nog voor het einde van dit jaar kan aansluiten bij de selectie. Tot slot wens ik Ryan welkom thuis in Zwolle en veel succes de komende maanden."