Salarissen MLS-spelers bekend: 22 spelers verdienen meer dan Bale

18 oktober 2022 om 19:35

Gareth Bale geldt in de Major League Soccer als dé absolute superster. Toch is de van Real Madrid overgekomen aanvaller allesbehalve de bestbetaalde speler van de Amerikaanse competitie: de Welshman moet het doen met een 23ste plaats.

Dat blijkt uit een lijst die maandag gepubliceerd werd door de competitie-organisator MLS. Bale verdient ruim twee miljoen euro op jaarbasis bij Los Angeles FC. Ter vergelijking: tijdens zijn periode bij De Koninklijke streek hij een bedrag van bijna 30 miljoen euro per jaar op. Hij blijkt dus genoegen te hebben genomen met een gigantische salarisverlaging om in Amerika aan de slag te kunnen.

Grootverdiener in de MLS is Lorenzo Insigne. De Italiaanse vleugelaanvaller verdient bij Toronto FC een kleine 14 miljoen euro per jaar. Zijn ploeggenoot Federico Bernadeschi (overgekomen van Juventus) strijkt ruim 6 miljoen euro per jaar op en staat daarmee op de vierde plaats op de lijst. Xherdan Shaqiri vindt zichzelf terug op de tweede plaats met 8 miljoen euro, waar Javier Hernández op plek drie het podium completeert met een kleine 7,5 miljoen euro op jaarbasis.