Greenwood blijft langer in hechtenis na schenden van borgtochtvoorwaarden

17 oktober om 16:45

Mason Greenwood blijft in voorlopige hechtenis nadat hij de voorwaarden van zijn borgtocht heeft geschonden. De Engelsman wordt verdacht van poging tot verkrachting, mishandeling en dwingend gedrag.

Zaterdag werd Greenwood opnieuw opgepakt wegens vermeende schending van de voorwaarden voor zijn vrijlating. Het is niet duidelijk wat voor situatie er precies is voorgevallen. Hij droeg tijdens de zitting een grijze Nike-trui, joggingsbroek en werd hij geflankeerd door twee agenten. Volgens diverse Britse media, waaronder de BBC, zei Greenwood alleen zijn naam, geboortedatum en adres en zweeg hij voor de rest van de zaak.

Districtsrechter Mark Hadfield besloot om de voorlopige hechtenis van Greenwood te verlengen tot en met 21 november. Dan staat de volgende zitting gepland in de zaak waarin de Manchester United-speler verwikkeld is. De poging tot verkrachting waarvan hij verdacht wordt, dateert van 21 oktober 2021. Sinds de aantijgingen naar buitenkwamen, schorste United Greenwood direct. Bij de zitting waren naast de pers ook de familie van de voetballer aanwezig.

Greenwood zitting