Nieuws

Meijer beschermt Cillessen na mediaboycot: 'Hij is ook maar een mens'

Meijer beschermt Cillessen na mediaboycot: 'Hij is ook maar een mens'

08-10-2022 22:08
1

NEC-trainer Rogier Meijer vindt het begrijpelijk dat Jasper Cillessen een mediaboycot heeft ingesteld richting het WK. De doelman werd de afgelopen tijd op de hak genomen door menig analist en dat begon door een opmerking van Rafael van der Vaart. 

Van der Vaart noemde Cillessen een 'naar mannetje' en Wesley Sneijder had ook geen goede woorden over voor de doelman. "Het is wel meer dan één column of één iemand die wat over hem gezegd heeft", stelt een begripvolle Meijer tegenover ESPN. Meijer stelt dat Cillessen ook maar een 'mens van vlees en bloed' is. 

"Hij lees natuurlijk ook gewoon de kranten en heeft ook een familie", vervolgt Meijer over Cillessen. "Dan is het logisch dat je het daar over hebt. Ik denk dat wij een bondscoach hebben die zelf zijn keuzes kan maken, en ik denk dat we het daar ook bij moeten laten", stelt Meijer. 

In de studio verdedigt Mario Been de doelman. "Ik denk dat we het erover eens zijn dat hij een uitstekende keeper is. Dan roept Van der Vaart iets persoonlijks over hem... of dat nou verstandig is of niet, dat moet iedereen voor zichzelf weten. Ik heb ook met Jasper gewerkt bij NEC en ik heb een totaal andere mening over hem."