Nieuws

Kuipers geloofde in een stunt: 'Ik dacht: dit kan nog wel eens gaan lukken'

Kuipers geloofde in een stunt: 'Ik dacht: dit kan nog wel eens gaan lukken'

01-10-2022 23:41

Go Ahead Eagles-captain Bas Kuipers had in het duel met Ajax al snel het gevoel dat er een stunt inzat. De Deventenaren boekte een knap resultaat door de regerend landskampioen op 1-1 te houden.

Ajax kon bij winst de koppositie overnemen van PSV, maar dan moest er eerst worden afgerekend met Go Ahead. Eagles-verdediger Kuipers voelde tijdens de wedstrijd aan dat een resultaat goed mogelijk was in Amsterdam. "Na een minuutje of 25... Als het dan nog 0-0 staat weet je dat je de eerste storm hebt overleefd", vertelt hij bij ESPN.

In de eerste helft moest Go Ahead vooral in de achteruit, maar dat spelbeeld kantelde wat in de tweede helft. "We wilden meer druk gaan geven, ook al wisten we dat dat gevaarlijk is tegen een ploeg als Ajax. Dat ging goed. Rond de 65e minuut keek ik op de klok en dacht ik: dit kan nog wel eens gaan lukken." Uiteindelijk kwamen de bezoekers een kwartier voor tijd op 1-1 en kan het daarom met opgeheven hoofd vertrekken uit de hoofdstad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!