Jahanbakhsh uit felle kritiek: 'Kan hiervoor uit het nationale team worden gezet'

29 september 2022 om 14:50

Alireza Jahanbakhsh heeft zich via Instagram uitgesproken tegen het geweld op vrouwen en demonstranten in Iran. De Feyenoorder kwam voor zijn landgenoten op die op dit moment onderdrukt worden.

'Wij en onze landgenoten hebben een moeilijke tijd. Ik deel hun verdriet', schrijft Jahanbakhsh in een Instagram-bericht. "Ik kan hiervoor uit het nationale team worden gezet, maar dat is dan slechts een kleine prijs die ik moet betalen", aldus de Feyenoord-spits die eerder al via een uiting op social media zijn steun betuigde aan de vrouwen en demonstranten in Iran.

De protesten in Iran ontstonden na de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw. Ze was gearresteerd voor het overtreden van de strenge kledingvoorschriften in Iran. De nationale ploeg werd volgens Jahanbakhsh een internetverbod opgelegd in aanloop naar de oegeninterland tegen Senegal (1-1). De Iraanse ploeg betrad het veld in volledig zwarte jacks, zodat het logo van de nationale bond niet te zien was tijdens het volklied. 

Sinds de aankondiging van de dood van Amini is het erg onrustig in Iran. Hierbij zijn minstens 41 burgers om het leven gekomen. Meer dan 1200 mensen werden opgepakt bij de demonstraties, meldt het Algemeen Dagblad.