Nieuws

Zaakwaarnemer Albers: 'Steven wilde zó graag in de Champions League spelen'

Zaakwaarnemer Albers: 'Steven wilde zó graag in de Champions League spelen'

29-09-2022 09:31

Steven Berghuis heeft met zijn volle verstand de keuze gemaakt om de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax te maken. Het spelen van Champions League-voetbal was doorslaggevend voor de dertigjarige Oranje-international, bevestigt zaakwaarnemer Guido Albers.

"Het was best spannend", zegt Albers bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur over de transfer van Feyenoord naar Ajax. "Voor mij speelt de emotie niet: ik vind Ajax én Feyenoord geweldige clubs. Steven wist het zelf wel, maar hij koos op dat moment voor zijn sportieve ambities. Hij wilde zó graag in de Champions League spelen en een grotere rol krijgen binnen het Nederlands elftal. Als een club (Ajax, red.) dan biedt wat jij zoekt..."

Berghuis stond er goed op bij de buitenlandse clubs, maar de mogelijkheid om Champions League-voetbal te spelen ontbrak. "Het was allemaal uit de onderkant van de Bundesliga en Premier League. Prachtige clubs, maar hij wilde zichzelf laten zien op het hoogste niveau en die kans kreeg hij van Ajax." De controversiële transfer werd de Ajacied niet in dank afgenomen. Hij kreeg zelfs doodsbedreigingen van Feyenoord-supporters. "We hadden nooit verwacht dat het zo ver zou gaan."