Nieuws

Quinten Timber 'kon zo naar Ajax': 'Droomrechtsback Van Gaal loopt bij Feyenoord'

Quinten Timber 'kon zo naar Ajax': 'Droomrechtsback Van Gaal loopt bij Feyenoord'

27-09-2022 09:26
1

Quinten Timber maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord en speelt in Rotterdam als middenvelder. Volgens Valentijn Driessen had het talent ook als rechtsback bij Ajax en Oranje kunnen spelen.

Momenteel speelt Denzel Dumfries als rechtsback bij Oranje en Ajax-back Devyne Rensch is zijn back-up. Driessen meldt bij Voetbalpraat van ESPN dat Louis van Gaal dat liever anders had gezien. "Hun droomrechtsback speelt bij Feyenoord. Dat was Quinten Timber, die als rechtsback naar Ajax had gekund. Ze wilden hem bij Oranje ook graag meenemen als rechtsback", aldus de chef voetbal bij De Telegraaf.

Driessen vindt het verbazingwekkend. Timber speelde namelijk nooit eerder als rechtsback op het hoogste niveau. Ook Kenneth Perez is verbaasd, maar vooral over het feit dat Rensch wederom bij het Nederlands elftal werd gehaald. "Ik vond het al bijzonder dat hij erbij zat", aldus de Deense analist. "Ik vind het heel opvallend dat hij (Van Gaal, red.) Jeremie Frimpong niet even bekijkt om erachter te komen hoe die valt in zo'n groep. Nu is die kans voorbij."