Piloot noodlottige vlucht Sala: 'Dit toestel moet terug de hangar in'

21 september 2022 om 10:55

De piloot van de ramplucht van Emiliano Sala noemden zijn vliegtuig voor het noodlottige ongeval al onbetrouwbaar. De BBC heeft geluidsopnames bemachtigd waarop te horen is dat de piloot tijdens de vlucht aanbeveelt om reddingsvesten te dragen.

Sala was op weg naar Cardiff City toen het noodlot toesloeg. De Argentijnse aanvaller vertrok na een succesvol jaar bij FC Nantes, maar kwam nooit in Engeland aan aangezien zijn toestel boven Het Kanaal van de radar verdween. De BBC ontdekte dat piloot David Ibbotson na zijn vlucht naar Nantes telefonisch contact had opgenomen met zijn medepiloot om zijn beklag te doen over het vliegtuig. "Ik was halverwege Het Kanaal toen ik een knal hoorde", zei de piloot. "Dit toestel moet terug de hangar in", voegde Ibbotson er nog aan toe.

Sala verstuurde tijdens zijn vlucht nog een voicebericht naar vrienden waarin hij vertelde dat het vliegtuig uit elkaar leek te vallen. Achteraf bleek de piloot niet over de juiste papieren te beschikken. Het lichaam van de Argentijnse aanvaller is achteraf teruggevonden, maar de stoffelijke resten van de piloot bleken onvindbaar.