PEC laat punten liggen en FC Eindhoven haalt uit in doelpuntrijke KKD-speelronde

09-09-2022 22:25 Laatste update: 22:28

PEC Zwolle heeft in eigen huis punten laten liggen tegen Willem II. De Blauwvingers kwamen in een enerverende wedstrijd zelfs op 0-2 achterstand, maar wisten er alsnog een punt uit te slepen. Heracles Almelo wist in een doelpuntrijk duel weer de drie punten te pakken en won met 5-3 van VVV-Venlo.

PEC Zwolle – Willem II: 2-2

Willem II kwam na zes minuten spelen al op voorsprong in Zwolle. Max Svensson passeerde doelman Jasper Schendelaar en zette de 0-1 op het scorebord. Vijf minuten later verdubbelde Lucas Woudenberg op aangeven van Wessel Dammers de score: 0-2.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Tilburgers, totdat Erik Schouten na veertig minuten rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken speler. PEC kwam voor rust nog op gelijke hoogte via Lennart Thy en Tomislav Mrkonjic. Na rust gebeurde er vrij weinig in Zwolle en dus stond na negentig minuten spelen nog steeds 2-2 op het scorebord.

Heracles Almelo - VVV-Venlo: 5-3

Heracles Almelo begon sterk aan het duel met VVV en stond na een half uur spelen al met 2-0 voor door doelpunten van Anas Ouahim en Nikolai Laursen. Vijf minuten voor rust zorgde Daan Huisman voor de Venlose aansluitingstreffer en drie minuten na rust bracht Nick Venema de 2-2 op het scorebord. Heracles stelde snel zaken op orde en kwam via Ouahim en Lucas Schoofs weer op een comfortabele 4-2 voorsprong. Kees de Boer leek de spanning terug te brengen door de 4-3 aan te tekenen, maar Sylian Aldren Mokono zorgde met een geweldige uithaal voor de 5-3.