Nieuws

Fortuna-voorzitter Gün reageert op onrust en spreekt technisch directeur Ars tegen

Fortuna-voorzitter Gün reageert op onrust en spreekt technisch directeur Ars tegen

02-09-2022 21:05

Voorzitter Isitan Gün heeft voor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht gereageerd op de chaos die zich afspeelt binnen de club. Sjors Ultee werd na drie wedstrijden ontslagen en Burak Yilmaz zou sindsdien de macht hebben gegrepen.

"Het ontslag van Sjors Ultee is een beslissing die we unaniem hebben genomen", begint Gün voor de camera van ESPN. Fortuna hoopt de komende week een nieuwe trainer aan te stellen, maar daar heeft de club wel een aantal criteria voor. "Het eerste is een winnaarsmentaliteit. Niet dat de vorige trainer dat niet had, maar dat vinden we erg belangrijk. Het tweede is organisatie en tactiek, het derde is fysiek vermogen. We leggen elke wedstrijd veel minder kilometers af dan de tegenstander, dat kan niet zo zijn. Nummer vier is flexibiliteit, als het gaat om keuzes maken. Het vijfde is een objectief selectiebeleid, en nummer zes is het ontwikkelen van spelers", somt de voorzitter op.

Gün gaat ook kort in op de invloed van Yilmaz. "De nieuwe trainer heeft honderd procent verantwoordelijkheid voor de selectie. Geen een speler is groter dan de club", aldus Gün, die snel een nieuwe trainer hoopt te presenteren. "Er zijn wel trainers die we in beeld hebben. Het moet niet te lang duren, ik hoop dat het volgende week rond is.'

Technisch directeur Sjoerd Ars gaf eerder aan dat Fortuna mikt op een Nederlandse oefenmeester. Gün spreekt dat echter tegen. "Ik heb zijn interview gezien, maar wij zoeken geen mensen uit op basis van hun paspoort. Ik ben volledig tegen die mentaliteit en tegen die stereotyperingen."