Transfernieuws

VI: Premier League-clubs struikelen over prijskaartje Gakpo, ook Arsenal kijkt toe

VI: Premier League-clubs struikelen over prijskaartje Gakpo, ook Arsenal kijkt toe

31-08-2022 09:28 Laatste update: 09:32

Voor Cody Gakpo is woensdag 31 augustus misschien wel de belangrijkste dag uit zijn voetbalcarrière. De aanvoerder van PSV meerdere Premier League clubs, waar Southampton het meest concreet is. Volgens Voetbal International zit ook Arsenal nog op het vinkentouw.

Volgens VI wil Gakpo weg uit Eindhoven en is er genoeg belangstelling voor hem uit de Premier League. Leeds United, Wolverhampton Wanderers, Everton, Arsenal en Southampton zouden de situatie van de Oranje-international nauwlettend in de gaten houden, maar over het prijskaartje van vijftig miljoen euro struikelen.

The Saints zijn het meest concreet. Scout Piet Buter zou de overgang van Gakpo naar Liverpool wel zien zitten. "De vraag rees natuurlijk of het haalbaar zou zijn om een speler als Gakpo te halen, maar wij denken dat het voor een speler uit de Eredivisie goed is om een tussenstap te maken bij een club als Southampton om vervolgens de stap naar de echte top te maken, zoals Georginio Wijnaldum dat ook heeft gedaan door eerst naar Newcastle United te gaan en vervolgens de stap naar Liverpool te maken", aldus de scout tegenover De Telegraaf.

Of Gakpo woensdagavond meespeelt tegen FC Volendam, is nog niet bekend. In het Philips Stadion zal worden afgetrapt om 18.45.