Nieuws

Schreuder gefrustreerd over Antony-situatie: 'Je bent verdomme gewoon speler'

Schreuder gefrustreerd over Antony-situatie: 'Je bent verdomme gewoon speler'

29-08-2022 21:10

Alfred Schreuder is niet blij met de houding van Antony. De Braziliaanse vleugelaanvaller was volgens de oefenmeester van Ajax de afgelopen weken niet gefocust en dat leidde tot veel frustratie bij de Barnevelder.

"Dat vind ik raar. Daar is hij uiteindelijk ook op aangesproken", zegt tafelgast Schreuder maandag bij Rondo. Marco van Basten vroeg de oefenmeester van Ajax of de club hem een boete op zou moeten leggen. "Zeker", reageert Schreuder stellig. "Het is zonde dat het gebeurt. Persoonlijk vind ik het gewoon slecht."

Antony zat niet bij de wedstrijdselectie voor de duels met Sparta Rotterdam en FC Utrecht. "Als je Ajax bent, is het gewoon slecht dat dit gebeurt", aldus Schreuder. De Barnevelder ging in gesprek met de Braziliaanse balvirtuoos. "Ik snap het als je een of twee dagen teleurgesteld bent, maar je bent ook een professional. Maar binnen een paar dagen heb je wel door wat er aan de hand is."

"Dan denk ik: je bent verdomme gewoon speler. Je moet gewoon je ding doen", vervolgt Schreuder. "Ik praat met hem erover en hoor zijn kant van het verhaal. Je probeert het als trainer van je af te schuiven en verder te gaan met de jongens die je wel hebt. Maar mijn persoonlijke gevoel is dat het gewoon slecht is."