Transfernieuws

Ten Cate: 'Ajax moet voor de juiste prijs openstaan voor transfer van Antony'

Ten Cate: 'Ajax moet voor de juiste prijs openstaan voor transfer van Antony'

16-08-2022 07:29 Laatste update: 07:31

Henk ten Cate spreekt de hoop uit dat Ajax Antony nog een half jaar of een jaar in Amsterdam weet te houden. Volgens de oud-trainer van de hoofdstedelingen begon Alfred Schreuder al met een uitgeholde selectie aan zijn avontuur bij de landskampioen.

Antony schitterde in het met 6-1 gewonnen duel met FC Groningen en staat naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. Ajax zou het astronomische bedrag van honderd miljoen euro voor de rechtsbuiten vragen. "Zonder Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez, Sébastien Haller, Nicolas Tagliafico en Ryan Gravenberch startte hij (Schreuder, red.) al met een uitgehold team", toont Ten Cate begrip tegenover De Telegraaf.

Alhoewel de Braziliaans international ook op de veldtrainer van onder meer Chelsea en FC Barcelona indruk maakt, komt een stap naar de top misschien nog te vroeg. "Dan heb ik het puur over rendement. Uiteindelijk moet Ajax – komende winter of volgende zomer – voor de juiste prijs openstaan voor een transfer van Antony. Want geen Braziliaan komt naar Europa om bij Ajax te beginnen en te eindigen. Dit wordt gezien als de ideale tussenstap, dat moet je zo houden en er gebruik van maken."