De Mos geeft advies: 'Je kunt niet meer om dat PSV-middenveld heen'

15 augustus 2022 om 12:40

Aad de Mos vindt dat PSV dinsdag met een middenveld bestaande uit Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Erick Gutiérrez moet spelen tegen Rangers FC. De analist is onder de indruk van het spel van de Mexicaanse spelverdeler.

Met een kopbal dwong Gutiérrez in de wedstrijd tegen AS Monaco een verlenging af. Na 120 minuten voetbal won PSV uiteindelijk van de Fransen met 3-2 en bereikten daardoor de play-offronde voor de Champions League. "Hij doet me denken aan Cocu in zijn tweede periode bij PSV", steekt De Mos van wal bij het Eindhovens Dagblad.

"Guti heeft achterin gezeten en heeft een goede pass van achteruit. Hij is een complete voetballer. Alleen mensen die geen verstand van voetbal hebben, twijfelen. Onbegrijpelijk!", vervolgt de oud-trainer. Volgens De Mos heeft PSV-coach Ruud van Nistelrooij nog genoeg andere smaken op de bank zitten. "Je hebt wisselgeld zat. Als Veerman uitgespeeld is, of het gaat niet meer heb je keuzes te over."

De Mos noemt Xavi Simons - nog de grote uitblinker tijdens de 2-5 overwinning op Go Ahead Eagles met twee goals en een assists - niet als potentiële basisspeler. "Dat is met alle respect tegen een degradatiekandidaat. Neem maar van mij aan, zij gaan geen punten halen. Het is één van de zwakste ploegen die ik gezien heb in deze twee wedstrijden. Keuzes zat, maar onze eerste keuze is een middenveld met Sanagaré, Gutiérrez en Veerman", aldus de Hagenaar.