Pleguezuelo ambitieus: 'Ik wil via FC Twente terug naar de Premier League'

11 augustus 2022 om 09:37

Julio Pleguezuelo is bezig aan zijn vierde jaar in Enschede en hoopt zich dit seizoen in de kijker te spelen bij Europese topclubs. De Spaanse verdediger is ambitieus en hoopt terug te keren naar de Premier League.

Pleguezuelo speelde in de jeugopleiding van Atlético Madrid en FC Barcelona, maar maakte uiteindelijk de overstap naar Arsenal. "Spelen in Camp Nou was voor mij niet de jongensdroom waarvoor alles moest wijken. Ik dacht nuchter na en zag voor mezelf een beter perspectief in Londen", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Als die trein langskomt, kun je niet weigeren. Arsène Wenger was er nog, één van de grootste managers ter wereld. Voor hem spelen, onder hem trainen, dat was een buitenkans."

De Spaanse verdediger maakte nooit zijn Premier League-debuut voor Arsenal, maar hoopt via FC Twente alsnog het hoogste niveau in Engeland te bereiken. "Sinds de dag dat ik Arsenal verliet, is mijn ambitie terug te keren in Engeland. Na Twente wil ik alsnog naar de Premier League, eventueel via het Championship. Spanje zit niet echt in mijn gedachten. Ik kan best voetballen, maar houd meer van fysiek, stevig spel. Engeland past me beter. Daar ligt mijn toekomst, sportief en privé."