'PSG gaat de competitie mogelijk in zonder trainer om opmerkelijke reden'

6 augustus 2022 om 11:19

Paris Saint-Germain gaat het seizoen mogelijk in zonder trainer. Christophe Galtier, de nieuwe oefenmeester van de Parijzenaren, heeft een verplichte cursus laten schieten en beschikt daarom niet over de juiste papieren om voor de groep te mogen staan.

Dat nieuws brengt L’Équipe zaterdag. Volgens het Franse medium is Galtier vergeten om zijn trainerspapieren te vernieuwen, een klus die om de drie jaar moet worden uitgevoerd. Omdat de juiste documenten momenteel ontbreken, is het nog maar de vraag of Galtier de groep mag leiden. De oefenmeester zal zo snel mogelijk uitstel moeten vragen en de cursus alsnog afleggen in één van de interlandperiodes.

Dat verzoek is inmiddels ingediend, maar er is geen antwoord gekomen vanuit de Franse bond. Of Galtier vanavond op het veld staat tijdens de wedstrijd van PSG tegen Clermont Foot is dus nog maar de vraag.

Op sportief gebied zijn de Fransen overigens goed begonnen aan het seizoen. Eerder werd de Franse Super Cup al op overtuigende wijze binnengehaald: Nantes werd met 4-0 van het veld getikt. Twee van de drie van het MNM-supertrio waren daarin trefzeker (Neymar jr 2x, Messi 1x).