'Heb met meerdere clubs gesproken, maar het doel blijft doorbreken bij PSV'

5 augustus 2022 om 09:56
Laatste update: 5 augustus 2022 om 09:58

Shurandy Sambo is recentelijk tijdelijk bij Sparta gestald. De 20-jarige rechtsback heeft ondanks zijn verhuur nog altijd één doel voor ogen: doorbreken bij PSV, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.  

Opmerkelijk is dat Sparta een optie tot koop heeft bedongen van slechts een half miljoen euro. Mocht Sambo overtuigen in Rotterdam, dan kan PSV hem ook terughalen. "Het doel blijft om bij PSV door te breken in de toekomst", aldus rechtsback tegenover het ED.

Ondanks dat Sambo zich goed liet zien in de voorbereiding, is er door de aanwezigheid Ki-Jana Hoever en Philipp Mwene weinig kans op speeltijd. Een verhuurd van de Geldropper lag daarom voor de hand, aangezien hij waarschijnlijk een hoger niveau aankan dan Jong PSV. "Op dat moment was duidelijk dat ik verhuurd mocht worden en heb ik met meerdere clubs gesproken."

Sambo ziet in Sparta ‘de juiste tussenstap’. Dat de Kasteelheren zijn overgestapt op een kunstgrasveld, kwam goed uit voor de verdediger, die twee zware knieblessures achter de rug heeft. "Hopelijk kom ik snel in de basis en kan ik zoveel mogelijk minuten maken, want dat is voor mij nu enorm belangrijk."