Nieuws

Mbappé: 'Messi is van een andere orde, ik ren graag als hij wandelt'

Mbappé: 'Messi is van een andere orde, ik ren graag als hij wandelt'

05-10-2021 08:50

Kylian Mbappé heeft er geen moeite mee dat hij een stapje harder moet zetten bij Paris Saint-Germain door de komst van Lionel Messi. De 22-jarige Fransman is dolblij dat hij met de Argentijnse ster mag samenspelen, zegt hij tegen L'Équipe.

"Ik had me nooit kunnen voorstellen dat hij hier zou komen. Hij is één van de spelers die ik voor mezelf in de categorie 'onmogelijk om mee samen te spelen' had geplaatst. Ik dacht dat hij nooit zou vertrekken bij Barcelona", steekt Mbappé van wal. "Ik koester elk moment met hem. Je mag niet vergeten dat het een voorrecht is."

Volgens Mbappé klikt het prima met Messi. "Hij spreekt met iedereen, hij probeert zich op zijn manier aan te passen, ook als is hij een beetje verlegen. Maar op het veld is hij niet verlegen", aldus de pijlsnelle aanvaller, die stelt dat het een beetje onwerkelijk voelt. "Ik had het ook een beetje met Neymar toen die hier kwam. Hij was echt bijzonder. Maar Messi is van een andere orde. Dit is heel bijzonder."

Mbappé weet dat hij 'concessies' moet doen. " Als je speelt met fantastische spelers, moet je ook dingen geven. Je bent niet de enige grote speler. Messi doet soms wat minder om zijn batterij op te laden en te kunnen scoren. Dus als ik dan mee moet verdedigen, doe ik dat. Het is geen probleem, het is de hiërarchie. Ik ren graag als Messi wandelt. Kom op, het is Messi.'