Supersterren schitteren: PSG pakt ten koste van Nantes de supercup

31-07-2022 21:54

Paris Saint-Germain heeft zondagavond de strijd om de supercup in Frankrijk gewonnen. Door doelpunten van Neymar en Messi winnen de Parijzenaren met 4-0 van bekerwinnaar Nantes.

Bij PSG begonnen Lionel Messi en Neymar vanaf de aftrap. Kyllian Mbappe zat op de tribune vanwege een schorsing die hij nog moest uitzitten. Ook nieuwe aanwinst Vitinha begon in de basis. Het was de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe coach van PSG, Christophe Galtier.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet PSG erg goed spel zien. Dit werd na twintig minuten omgezet in een voorsprong. Lionel Messi ging alleen op de keeper van Nantes af en faalde niet. PSG bleef goed spelen en doordrukken op de helft van de tegenstander en ze verdubbelden voor rust nog de score. Neymar schoot een vrij trap op prachtige wijze in de linkerbovenhoek en maakt er 2-0 van.

In de tweede helft waren het andere supersterren die opstonden. Sergio Ramos mocht aan de aftrap beginnen en hij betaalde dit vertrouwen terug met een prachtige goal in de 67e minuut. De Spaanse verdediger kwam mee naar voren bij een corner en werkte de bal op fraaie wijze met een hakje achter de keeper.

Neymar bepaalt in de 82e uiteindelijk de eindstand op 4-0 voor PSG. Na een afgrijselijke overtreding van Castelleto, die daar een rode kaart voor te zien kreeg, mocht de Braziliaan de penalty nemen die hij beheerst binnen schoot.

Uiteindelijk bleef het 4-0 en heeft PSG de eerste prijs van dit seizoen binnen. Zaterdag 6 augustus begint de titelverdediger het nieuwe seizoen in de Ligue 1 met een uitwedstrijd tegen Clermont Foot.