Opstellingen

Ajax treft Almere daags na JCS-teleurstelling, Bassey krijgt nieuwe kans

Ajax treft Almere daags na JCS-teleurstelling, Bassey krijgt nieuwe kans

31-07-2022 13:08 Laatste update: 13:23

Ajax heeft niet veel tijd gehad om de kater van zaterdagavond weg te werken, maar de Amsterdammers staan zondagmiddag tegenover Almere City in een oefenduel. Aan Amsterdamse kant starten onder meer Remko Pasveer, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Francisco Conceição.

Ajax speelt het oefenduel om 14.00 uur en de selectie bestaat, zoals de club eerder bekendmaakte, uit namen die niet of nauwelijks in actie kwamen tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Brobbey deed in de tweede helft even mee tegen PSV en verschijnt tegen Almere aan de aftrap. Calvin Bassey, die een horrordebuut beleefde met een vroege rode kaart, start ook tegen Almere. Perr Schuurs, die in de belangstelling van Torino staat en een miljoenenbedrag kan opleveren, start ook.

Conceição heeft zijn eerste officieuze basisplaats te pakken en staat samen met Youri Regeer en Naci Ünüvar op het middenveld. Voorin wordt Brobbey op de vleugels geassisteerd door Mohamed Daramy en Kristian Hlynsson. Pasveer begint op doel en zag dat Jay Gorter zaterdagavond een slechte indruk maakte tegen PSV. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Klaiber, Schuurs, Bassey, Baas; Regeer, Ünüvar, Conceição; Hlynsson, Brobbey, Daramy.