Chili gaat in hoger beroep tegen besluit FIFA over deelname Oranje-opponent

28 juli 2022 om 18:51
Laatste update: 28 juli 2022 om 18:51

Chili gaat niet akkoord met de deelname van Ecuador aan het WK in Qatar. De Zuid-Amerikanen gaan in hoger beroep tegen het besluit van de FIFA, nadat de wereldvoetbalbond vorige maand een klacht afwees.

Het ging speler Byron Castillo, die volgens de voetbalbond van Chili niet speelgerechtigd zou zijn. Het Zuid-Amerikaanse land zou bewijs hebben dat de verdediger niet in Ecuador, maar in Colombia geboren zou zijn. De tuchtcommissie besloot het onderzoek naar Castillo te beëindigen, dit leidde tot onvrede bij Chili. Daarom tekent de voetbalbond nu beroep aan tegen dat besluit van de wereldvoetbalbond.

"We zijn volledig zeker van de conclusies van ons onderzoek", zegt Jorge Yunge, secretaris-generaal van de Chileense bond opgetekend door NU.nl. "Het is duidelijk dat de speler een vervalst Ecuadoraans document gebruikt. Wat hier op het spel staat, is niet alleen een plaats op het WK, maar het hele principe van fair play."

Ecuador is vooralsnog de tweede tegenstander van Nederland op het WK in Qatar. Op 25 novemer neemt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het op tegen het Zuid-Amerikaanse land.